zaterdag 19 december 2020
Twee masterstudenten Klinische Psychologie van de Universiteit Leiden, Joris Brummer en Suchita van der Horst, doen voor hun master een onderzoek naar hoe mensen van 65 jaar en ouder in Coronatijd omgaan met stressvolle gebeurtenissen. Zij vragen de lezers van onze nieuwsbrief of zij willen meedoen aan een vragenlijstonderzoek.
Iedereen maakt wel eens een moeilijke situatie mee. Momenteel zitten we midden in de Coronacrisis, een moeilijke situatie voor de meeste mensen. Er is echter nog weinig bekend wat de situatie met mensen van 65 jaar en ouder doet en wat voor een impact het op hen heeft. Voor u, als 65+er, is dit een mooie kans om door middel van deelname aan dit onderzoek te laten zien wat u tijdens de Coronacrisis heeft meegemaakt, hoe u omgaat met stressvolle gebeurtenissen, wat voor een steun u ontvangen heeft in deze tijd en hoe u uw mentale welzijn ervaart. Door uw ervaringen te delen in dit onderzoek kunt u een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van mogelijke nieuwe interventieprogramma’s om mensen van 65 jaar en ouder te helpen. Uw ervaringen zijn dus heel waardevol voor ons.
Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en anoniem. We zijn dus op zoek naar deelnemers van 65 jaar en ouder die de vragenlijst online kunnen invullen. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 20 minuten in beslag nemen. Na afloop van de vragenlijst is er de mogelijkheid om via de mail op de hoogte gebracht te worden van de resultaten van het onderzoek. We zullen uiteraard zorgvuldig met al uw gegevens omgaan en uw privacy waarborgen.
Het onderzoek naar de manier waarop mensen van 65 jaar en ouder met moeilijke situaties omgaan in Coronatijd vindt plaats in januari 2021. Bent u enthousiast geworden, 65+ en wilt u deelnemen aan het onderzoek?
Door hier te klikken, wordt u doorgeleid naar de webpagina van het onderzoek.
Heeft u nog vragen over het onderzoek, neem dan gerust contact op met de hoofdonderzoeker dr. Vivian Kraaij. Zij is bereikbaar op het volgende mailadres: kraaij@fsw.leidenuniv.nl
Joris en Suchita zeggen u bij voorbaat hartelijk dank voor uw tijd en moeite!
PS: Als de eerder genoemde link niet werkt, kunt u ook de volgende link gebruiken door (de control-toets op uw toetsenbord in te drukken en tegelijkertijd) op de link te klikken of door de link te kopiëren in uw browser: https://qfreeaccountssjc1.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_6yB1RNSVjhBDLcp.
Nog een bericht van onze nationale bank n.a.v. een DNB-studie waaruit blijkt dat contant geld nog steeds een belangrijke maatschappelijke rol vervult en daarom niet mag verdwijnen.
Daarom is het belangrijk dat we deze maand extra naar elkaar omkijken. Een klein gebaar kan het verschil maken. Hoe mooi zou het zijn als al die ‘kleine gebaren’ heel Nederland deze feestdagen een gevoel geven dat we dicht(er) bij elkaar zijn? Dat lukt, als u meedoet. #eenkleingebaar is een nationale beweging, aangejaagd door vrijwilligersorganisaties Humanitas, de Zonnebloem, Stichting Present, Vereniging NOV en ‘Niet Alleen’ en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS. Iedereen kan aansluiten.
Wilt u, uw organisatie of uw gemeente ook aansluiten? Mogelijk heeft u al een actie of activiteit in de planning die u extra zichtbaar kunt maken door de hashtag erbij te zetten. Of wilt u er ‘een gebaar’ bij organiseren. Met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid doen we mee. U ook?
Op eenkleingebaar.nu is de hashtag zichtbaar. Op eentegeneenzaamheid.nl gaan we verhalen en activiteiten uitlichten.
In het manifest staan tien voorstellen voor een samenleving waarin ouderen kunnen blijven meedoen en zich gezien en gewaardeerd voelen. Waarin jong en oud niet tegenover elkaar staan, maar naast elkaar. Waarin ruimte is om te wonen, elkaar te ontmoeten en voor elkaar te zorgen.
Het is een vervolg op het Manifest Waardig Ouder Worden uit 2017. Dat manifest, dat destijds niet door KNVG en NVOG werd ondertekend maar voor wat betreft het initiatief op de meeste punten wel de sympathie van beide organisaties kreeg, werd één-op-één overgenomen in het regeerakkoord van het huidige kabinet.
Bekijk onze
dossiers
Koepel Gepensioneerden
Postbus 2069
3500 GB Utrecht
T: 06-53840954
E: communicatie@koepelgepensioneerden.nl
W: www.koepelgepensioneerden.nl